KOSTRÅDGIVNING

Är kostrådgivning bara till för knubbisar?

Nej, absolut inte!
Lite kort om kostrådgivning:
Kosten spelar en oehört stor roll i hur vi mår. Kanske känner du dig trött och energilös, trots att du sover som du ska. Kanske har du en mage som bråkar, bullrar, är förstoppad eller har diarre´?

Kanske får du inte de resultat av din träning som du önskar? Eller vill du få kunskap om hur du bör äta för att undvika diabetes, hjärt- och kärlsjukdomar mm i framtiden.  Som kostrådgivare kan jag hjälpa dig, oavsett om du har den vikten du vill ha eller inte.
Jag har även möjlighet att erbjuda er en föreläsning om kost och hälsa. Lämplig på    t ex kompisgänget, personalmötet, kickoffen, ledningsmötet mm
Länk till föreläsning

Måste alla vara smala?

Eftersom jag som kostrådgivare brinner för det här med bra mat och naturligt fett kommer här nu lite mer för er som är intresserade.
Måste alla vara smala? Nej, absolut inte! Att ha ett par trivselkilon är verkligen ingen fara, det kan t o m vara en fördel för en kvinna som passerat klimakteriet.

Det finns en hel del östrogen lagrat i vårt underhudsfett och det är bara bra att ha lite extra av det i den åldern.Men det är skillnad på att ha några trivselkilon och att ha skaffat sej en ohälsosam övervikt. En övervikt som kan skada dina inre organ samt belastar dina leder vilket gör att du får ont i bl a höfter och knän och blir osmidig. Men det enda viktiga är inte antal kilon du väger, utan hur du mår. Du kan vara i perfekt yttre form men känna dej trött, håglös och ha en mage som inte fungerar. Det är INTE normalt att magen bubblar, jäser, gör ont och att du har omväxlande diarré och förstoppning. Det är inte heller normalt att du får en ”trötthetssvacka” framåt eftermiddagen.
Det är väldigt otäckt att tänka på men många sjukdomar, även en del riktigt allvarliga sådana, kan orsakas av felaktig kost. Ex diabetes, högt blodtryck, cancer, hjärtinfarkt, allergier, astma, ständiga förkylningar, PMS, klimakteriebesvär, barnlöshet, migrän, sköldkörtelsproblem, crohns sjukdom mm. Listan kan göras lång.
Just nu vet jag inte varför du har hamnat där du är men jag är helt övertygad om att det inte beror på dålig karaktär. Kanske är du en ”seratoninätare”, du äter för att du är ledsen, nedstämd? Eller en ”dopaminätare”, livet går på sparlåga och du vill så mycket mer! Stressätare? Eller tillhör du dem som är sockerberoende? Som aldrig har kunnat ta tre godisbitar och sedan sluta? Som aldrig har förstått folk som säger "åh, vad mätt jag är" efter EN tallrik mat? Man slutar väl ändå inte äta förrän det är tomt?? Eller äter du kanske efter de gamla kostråden, light, fettfritt med mycket kolhydrater och tycker det är konstigt att inget positivt händer?
I en kostrådgivning går vi igenom var du är idag och vart du vill. Hur mår du, din vikt, och hur är din energi? Hur skulle du önska att den var? Har du några sjukdomar? Kanske t o m sådana som läkaren kallar kroniska? Var du är befinner dej idag så garanterar jag att du kan må betydligt bättre på bara några veckor! Och detta givetvis utan någon svältkur eller pulverdiet! Kostråden bygger på lågkolhydratskost med artegen föda och naturliga fetter. Helt enkelt det du är byggd för att äta. Du ska alltid vara mätt (har du ätit dej förbi dina naturliga mättnadssignaler får du kanske nöja dej med att vara ohungrig tills de börjar fungera igen) och det kommer inte att finnas några tabu. Du bestämmer själv vilka förändringar du är beredd att göra. Och då givetvis vilka resultat du vill uppnå. En del behöver ändra mycket, för andra kan en del detaljer göra stor skillnad. Jag har kunskapen och delar med glädje av mej till dej! När du vet hur kroppen reagerar på olika typer av mat, fett, kolhydrater, gluten, vitaminer, insulin mm så kommer du att få mycket lättare att göra val som är både smarta och hälsosamma för just dig.
Självklart kan även du som mår bra få kostrådgivning för att må ännu bättre. Kanske tränar du mycket och vill få ännu mer energi?
Tips: Kombinera gärna med en stunds Dura Mater behandling på slutet.

Länk till prislista

Utbildad på ANNA Hallen utbildningar, Ängelholm 2013

Du tittar och frågar "varför"? Försök att fråga "varför inte"?

kostrådgivning  muskelvården halmstad kostrådgivning  muskelvården halmstad kostrådgivning  muskelvården halmstad kostrådgivning  muskelvården halmstad kostrådgivning  muskelvården halmstad kostrådgivning  muskelvården halmstad kostrådgivning  muskelvården halmstad kostrådgivning  muskelvården halmstad kostrådgivning  muskelvården halmstad kostrådgivning  muskelvården halmstad kostrådgivning  muskelvården halmstad kostrådgivning  muskelvården halmstad kostrådgivning  muskelvården halmstad kostrådgivning  muskelvården halmstad

Är så tacksam över att äntligen ha en mage som inte bubblar, svullnar och låter!
Rekommenderar verkligen kostrådgivning på Muskelvården!
Att några kilon också har försvunnit ser jag som en bonus! Tack Anette!
Berit Andersson, glad pensionär
Välkommen till Anette på Muskelvården i Halmstad