FÖR ATT NÅ BÄSTA MÖJLIGA RESULTAT KOMPLETTERAR JAG VID BEHOV DIN BEHANDLING MED:

qinopraktik

En spännande behandlingsform där vi blandar kinesisk filosofi med behandlingstekniker från kinesologi, osteopati, kiropraktik , kranio-sacralterapi och massage.
Fysisk och psykisk ohälsa, kemiska obalanser men framförallt negativa tankar, rädslor och stress leder ofta till störningar i våra kroppar.

Inom QINOpraktiken fokuserar vi  på att hitta dessa obalanser, både musklulärt och energimässigt. Vi gör många muskeltester  och stärker därefter de svaga musklerna med olika tekniker vilket återskapar balansen i kroppen.
Många av mina kunder har kallat QINOpraktiken  för "trolleri". Vid första muskeltesten är du svag i muskeln, jag trycker på några punkter och plötsligt är du stark i den.  Men nej, det är inte trolleri, även om en QINOpraktikbehandling onekligen ser lite annorlunda ut.
Då jag tycker att resultatet blir ännu bättre när jag mixar in QINOpraktikbehandlingen i massagebehandlingen så utför jag inte längre den som enskild behandling
Utbildad på svenska QINOpraktikskolan, Stockholm 2011-2012

Triggerpunktsbehandling

Innebär att små, spända muskelpunkter skickar signaler till centrala nervsystemet vilket gör att vi upplever smärtan någon annanstans. Triggerpunkter runt ex skulderbladen kan göra att det strålar ner i armarna eller upp i huvudet.

Koppning

Lyfter bindväven och ger ökad blodcirkulation, muskelavspänning, lymfdränage och en ökad syretillförsel till musklerna. Används vid massagebehandling.

Ortobinomi

Är en skonsam behandling vid muskelspänningar/ kramptillstånd.

Öronakupunktur

Genom att påverka en bestämd punkt i örat som motsvarar ett visst organ eller funktion i kroppen , kan man förebygga och behandla sjukdom samt ge smärtlindring.  Används mest i kombination med zonterapi men fungerar även ihop med massage.

Stretch och pnf-töjning

Innebär att terapeuten sträcker ut dina muskler i avslappnat tillstånd.

Käkbehandling

Tänk så många som samlar stress, ilska, frustration mm mellan käkarna. Visste du att tänderna i över- och underkäken bara ska ha kontakt när vi äter? Med denna behandling lossar vi spänningarna på ett effektivt sätt och du kommer känna en stor skillnad direkt. Kan med fördel kombineras med en antistress behandling.

Kilbehandling

Bäckenet är kroppens centrum. Härifrån har många muskler sitt ursprung . Detta innebär att har vi en felställning i bäckenet så är det lite snett på andra ställen i  kroppen också. Med kilar och muskeltester är det lätt att upptäcka felställningarna och därefter justera dem på ett skonsamt sätt.

Dura mater behandling

Hjärnan behöver glukos (socker), syre och näringsämnen för att fungera. det mesta glukosen får den via ryggmärgsvätskan, som också transporterar fler näringsämnen till hjärnan  och tar med sig slaggprodukter därifrån. I denna behandling ökar vi med små, enkla rörelser flödet av ryggmärgsvätskan upp till hjärnan. Stressen rinner av dig, tankarna blir klarare och du känner dig helt avslappnad av denna behandling. Kan med fördel kombineras med annan valfri behandling.

Leta inte fel - leta förtjänster

!
                                                                                                    

Underbar behandling! Började med massage men hon använde även en apparat som skulle vara djupverkande på bindväven ( = djupvågsbehandling) och på slutet kändes det mer som en härlig healing. Var i en annan värld där en stund... Det hela avslutades med ansiktsmassage med lavendel. Helt magiskt! Rekommenderar henne varmt!
Nina Karlsson
Pedagog, Linehedsskolan
Välkommen till Anette på Muskelvården i Halmstad